SMF 502 Blackas Marsvin


11 februari

Nu så börjar torkrummet i stallet att bli nästan klart! Jag har fått jättefin hjälp av Peter som hjälpte mig med upphängning av täckeshängare & som kommer hjälpa mig med elen i det lilla rummet! Har funderat fram & tillbaka, vi tror att det kommer att räcka med en kupefläkt då utrymmet är så pass litet. Skulle det visa sig otillräckligt så får jag köpa in ngn slags byggfläkt.

 

Sigge & Sessan har fått gå tillsammans i lunchhagen. Han har varit aningens halt på det framben som han fastnade med i boxdörren. Jag tror att han kanske har belastat det lite väl mkt i hagen då hagen är så stor, de går en hel del. Plus att Sigge leker med både Cesar & Ivan. Det har nog blivit lite för mycket rörelse helt enkelt. Så därav släpps Sigge & Sessan ut i lunchhagen & får gå där ensamma till grinden öppnas vid 11:30. Då kommer resten av flocken in & äter lunch. Det har funkat jättebra att ha bara dom 2 i samma hage. Sessan är ju ingen lektant direkt... Men hon är lite rolig! Jag släpper ju henne först på morgonen. Då väntar hon innanför grinden på att jag kommer med Sigge. När han är på g in genom grinden, då går hon bort & leder vägen till frukosten som hänger längre in. Men hon går inte utan Sigge utan han ska komma med & han traskar så snällt efter tanten haha... hästar alltså!

 

Martina & Jonny var förbi en sväng i stallet idag! Vi pratade & fikade. Martina hjälpte oss att kolla könen på Ediths ungar med. Dom är lite svåra att se på, kanske får avvakta några dagar till. Det är en ganska stor storleks- skillnad på ungarna. Alla mår bra dock, är pigga & glada! Äter som de ska & springer & gör "popcorn-hopp". Men det är dom minsta som är svåra att se på, vi tror att det är 2 honor men... inte helt säkert ännu. Vi får ge det ett par dagar till!

Om den här lilla raringen visar sig vara en tjej så har den redan ett namn & ett fint hem som väntar hos Elin i Örebro. Tillsammans med Alexia (Astrid & Heros bäbis) & Fideli, vår fina långhårs- tjej!

13 feb 2015