SMF 502 Blackas Marsvin


12 juni

Marsvins- mys idag<3

 

 

 

 

Lucia har blivit stooor. Väger för tillfället 1446 gram. Vi hoppas såklart på en enkel & problemfri födsel... Pappan till de kommande bäbisarna är Douglas. Blir vår 2:a kull efter honom. Blir mycket spännande att se vad som ploppar ut, vi är ju mycket nöjda med Tuvas kull (där Douglas var den stolta fadern).

 

 

 

 

 

 

Ungen vi sparade från Ripsas kull är nu knappt 2,5 månad. Gissa vad han väger? Vågen visade 730 gram. Snygga Rapidash! Han ska med till dubbel- dubbel- utställningen i Eskilstuna och visas. Förhoppningsvis plocka lite silverkort & ev någon högre placering. Det vore kul, och det är nog inte helt omöjligt. Om han nu låter bli att tjafsa med Donatello såklart, nu är han lite små- sårig på baken. Donatello är ju tingad sen en tid tillbaka men köparna verkar ej intresserade. Tröttsamt med oseriösa köpare... Men vi hittar nog ett hem snabbt, där han är mer välkommen! Så då får lilla prinsen Rapidash vila upp sig tillsammans med pappa Iam (Isoldes Alpine Milk) inför sin utställnings- debut, när Donatello flyttat.

Gott med morot!!

 

Ripsa fick också komma upp för enbart gos idag. Hon är en mycket go liten gris, med härlig personlighet. Trots att hon är blind på ena ögat så är hon snäll & trevlig att hantera! Det är dock lite läskigt att bli upp-plockad ur buren. Ripsa vägde ca 750 när hon kom till oss, nu väger hon dryga 1000gram. Mycket större än så blir hon nog inte, hon är inte ett jätte- stort marsvin. Men fin är hon ändå!

 

Vi har ju även Judiths och Basilios skinny- hona Griselda på besök. Hon är på dejt med fina Douglas. Det kan nog bli en mycket lyckad kull, de matchar varandra fint. Om det blir någon skinny- hona som faller oss i smaken så kan det absolut hända att denne får flytta hem till oss. Griseldas hud är något utöver det vanliga.

Lite lätta öron, men har andra fina kvaliteér.

 

 

Utöver dessa svin så blev några skinnysar insmorda & ett gäng klor klippta. 

12 jun 2015