SMF 502 Blackas Marsvin


12 september

Då har vi anmält oss till utställningen i Linköping, sista dagen var idag & vår vana trogen så är vi alltid ute i sista stund haha... men läser man på "marsvinsforum" på bla FB så är vi inte ensamma om det ;)

 

Idag har jag vägt mina föräldralösa, dom är ju snart 5 veckor gamla. Lakelanden, som är ganska lurvig, väger bara 124 gram vlket inte är mycket att skryta med. Blev snopen faktiskt, trodde hon vägde mer men blev nog lite lurad av den yviga pälsen. Det ÄR en låg vikt men jag hoppas & tror att hon kommer i kapp med tiden, lilla stumpan! Syster skinny däremot väger nästan exakt det dubbla, 240 gram. Det är nästan en normal vikt för åldern. Så det känns bra! Henne behöver man inte oroa sig för, förhoppningsvis.

 

Xander har fått sina tänder klippta & filade. Han tappade ju massa & vikt, trodde först att han blev nedtryckt av sin burkompis men tog sedan en titt i munnen... och fann där förklaringen till viktnedgången. Hoppas nu att han fungerar efter detta & lägger på sig igen. Annars måste vi gå vidare & ta en titt längre bak i munnen på kindtänderna.

 

Hade en jättemysig ridtur idag med bästa Sessan <3 Tänk att kunna rida i bara en t- shirt i mitten av september?!

Fantastiskt väder! Hoppas det fortsätter så en bra bit in i höst =)

Tappar ditt marsvin vikt och/ eller får ändrade matvanor, ta en titt i munnen! Xander är 7 månader & har haft normalt hull hela tiden fram till nyligen. Jag lade märke till att han tappade vikt samt var rätt ointresserad av hö. Tog en titt i munnen & fann detta. Tänderna klipptes & filades raka, nu äter han kligröt, klippt stråfoder, fri tillgång på kraftfoder samt rivna grönsaker. Har marsvinet fortfarande problem efter man åtgärdat framtänderna så måste man undersöka kindtänderna.

 

13 sep 2016