SMF 502 Blackas Marsvin


16 juni

 

Idag körde vi löshoppning! Länge sen sist. Hästarna sken upp i hagen när hindrena plockades fram. Sessan, Cesar, Luna, Chamir och Ivan var lyckliga över att få skutta runt på banan.

 

Chamir fick först testa att titta lite på bommarna. Duktig pålle kom över dom några gånger, efter lite protester. När bommarna skulle upp några centimeter tog vi in Luna som sällskap och draghjälp. Chamir var superduktig och gick från att vara väldigt, väldigt rädd för en bom till att hoppa en oxer på 60cm några gånger.

 

När Luna var färdig med att hjälpa Chamir så var hon uppvärmd och klar. Hon fick inte hoppa några höjder, en grind som titthinder och sen en oxer på som högst 80cm. Pigg och glad var hon, som vanligt!

 

Efter det så var det dax för Krut, som mer eller mindre sprang in i paddocken och drog några varv innan han lät oss ta av hans flughuva. En riktig liten piggelin var han, som inte krävde mycket drivning. Eftersom matte inte kunde vara med idag så fick han stanna på 90cm, trots att han gärna hade velat hoppa höghus.

 

Efter det byggdes det om till studs, som Cesar skulle få hoppa. Blev inga höjder alls för honom, bara lite gymnastikhoppning för att få tänka lite. Högsta hindret låg kanske på 50-60cm. Han klarade uppgiften galant, trots lite knashopp då och då.

 

Eftersom det är massa pollen ute nu så blir Sessan lätt tungandad. Därför fick hon också hoppa lite studs. Inte för att hon behöver träna på det, för kvickare häst med ögon i hovarna går inte att hitta! Studs tycker hon inte är svårt, speciellt inte när höjden bara är 50-60cm som högst. Men kul är det ändå, tycker hon.

 

Sist ut var Ivan som först fick studsa lite för att jobba med magmusklerna. Han fick avsluta på två räcken på 80cm, samt ett kryss mellan dom. Positiv som vanligt, dessutom bjöd han på lite bus också. Det var dock liiite jobbigt att behöva anstränga sig över studsen.

16 jun 2014