SMF 502 Blackas Marsvin


16 oktober

 

Idag anlände ett par marsvin för omplacering.

2 honor som har fått ett par kullar på raken & var ganska nergångna, beniga & tufsiga. Den ena honan var  i mycket dåligt skick, vid kontakt med förra ägaren visade sig att hon haft ett missfall veckan innan av ej fullgångna ungar. Hon var otroligt mager, slö & kall så där var en snabb avlivning det enda rätta. Hon låg redan för döden vid ankomsten...

Den andra honan hade med sig en 5 veckor gammal unge som jag vägde in på 200 gram. Men i övrigt är ungen i bra skick, pigg & matglad. Mamman vägdes in på 585 gram & har tappat stora delar av sin päls, hon behöver mycket näring, lugn & ro ett bra tag framöver för att komma igen. Men vi har goda förhoppningar att hon kommer återhämta sig fint!

Pappa marsvin vägdes in på 855 gram, lite tunn men pigg & frisk! Pappa & unge har jag redan ett fint hem som väntar till i nästa vecka. Förutsatt att allting fungerar som det ska & att ungen ökar bra i vikt fram till dess så finns det inga hinder för att de kommer att flytta till Söderköping & sin nya familj!

16 okt 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)