SMF 502 Blackas Marsvin


17 januari

 

Utställning i Kallhäll, Järfälla. Tidig tidig morgon, jag kör ju tidningsbil på nätterna så min klocka ringde 01:30 & vi var hemma igen på kvällen vid 20:30 så det blev en väldigt lång dag! Vi hämtade upp Amanda Eriksson med bonusbarn + en himla massa marsvin vid centralstationen i Sthlm innan vi drog vidare mot Kallhäll. Ni skulle bli förvånade över lastkapaciteten i en Ford Focus haha... Amanda organiserade där på parkeringen & vi fick in allting men det var på gränsen =) Ångrar att jag inte tog en bild!

 

Det blev en slags "marsvinsbytar- dag" Jag köpte 2 skinnysar från Therese Lundberg, båda är kanonfina! Jag blev helnöjd, det var liksom inga "fel" alls, allting är toppen! Bra storlek, bra öron (honan har SUPERÖRON), bra behåring, fina ögon & väldigt trevliga marsvin! Jag köpte även in en ny crestedhona från Finland, väldigt näpen & söt! Jättefin på alla sätt, kanske skulle önskat henne något större men det kan ju hända att hon ökar på sin kroppsmassa här hemma. Hon hade även en kull i Finland som är lev klar nu så det spelar ju också in med tanke på kropps- status.

 

Tindra & Ella blev ju sålda till Finland så de hämtades upp i Kallhäll! Även Hero var såld men köparen ansåg efter ett par timmar att Hero inte "verkade helt okej" (han var incheckad givetvis). Hero är ju en väldigt lugn kille. Och att sitta i en pappkartong i timmar kan ju ha olika effekt på svinen. Antingen är de som hemma (rätt ovanligt dock skulle jag vilja påstå) eller också är de helt hypade när man öpnnar kartongen för att titta/ ta upp dom eller så är de liksom lugna, kanske ovanligt lugna. Man kan väl säga att Hero matchade det tredje alternativet. Han var jättelugn men hade ätit på sitt hö & grönsaker i kartongen så jag var inte orolig över honom. Men hursom, pengar byttes tillbaka mot marsvin & i ärlighetens namn så kändes det helt okej. Till och med ganska bra haha... Jag hade ju nästan ångrat mig kvällen innan Kallhäll att jag hade sålt honom ;) Så slutet gott, allting gott!

 

Alla marsvin presterade bra på utställningen, El Paso fick ett Bir-r jr, Judith silverkort & blev guldpet, övriga fick trevliga poäng & omdömen med. Så vi var helnöjda! För att läsa samtligas poäng, gå in på Blackas Marsvin & scrolla nedåt på sidan!

ISOLDE vår nya socker- söta skinnyhona!

DOUGLAS vår superfina nya avelshanne!

ANIARAS RIPSA vår nya docksöta crestedflicka!

 

23 jan 2015