SMF 502 Blackas Marsvin


2 december

 

Vår ena skinnyhane har haft lite återkommande problem med en framfot, han hade ett litet sår när han kom till oss för ett par månader sedan som snabbt blev en infektion.Han fotbadade i desinfincerande medel, smörjdes in med kortisonsalva samt gick på 2 veckors medicinering. Blev bättre helt klart. Han var lite tjock fortfarande vid yttersta tån men det var ingen värme/ ömhet/ sår.

Idag har det svullnat upp igen & när jag tittade under tassen var samma rodnad tillbaka. Stackars marsvin! Såg som en svart prick & det såg nästan ut som en inkapslad sticka i mitten av svullnaden, kan det ha varit det hela tiden & att den nu har börjat att läka ut?

Julia höll Rumble & jag pillade försiktigt med en nål & pincett. Fick bort det svarta & tog även bort små döda hudflagor som satt runt om. Då gick det plötsligt hål & blodet bara sprutade! Det var sånt tryck i den lilla tassen som var blodfylld, det var inga små mängder som kom ut.....

Jag masserade försiktigt & efter en stund var svullnaden nästan helt borta. Rumble var jätteduktig, han låg helt stilla & väntade. Jag tror han förstod att vi skulle hjälpa honom & det var nog skönt när trycket försvann i tassen. Lilla gubben sa inte ett pip. Desinficerade hela tassen, dränkte en bomullstuss & virade sedan in både tass & ben i vetrap. Nu bor han hemma så länge tillsammans med Tuva för att vi ska ha extra uppsikt & kunna bandagera om ifall han får av sig bandaget.

Ska vi ÄNTLIGEN få bukt med framtassen? *hoppas hoppas*

2 dec 2014