SMF 502 Blackas Marsvin


2 februari

Idag hade jag hovis på besök! Vi har ju haft en del bekymmer med ena framhoven på Cesar, han har haft en jobbig långvarig hovspricka vågrätt som har ställt till det. I takt med att den vuxit ner (kom från kronranden ursprungligen) så har den skapat både en del röta, hovbölder, tappskor & gud vet allt.... Men nu så har hovarna vuxit rejält så efter verkning såg det riktigt bra ut. Uffe fick på en sko med på ett bra sätt så nu kanske detta äntligen är förbi? *hoppas hoppas* Efter att ha gått ca 6 veckor i fålla, ensam kan nu ju gissa om Cesar var glad över att få gå ut i stora hagen igen.... =)

Har börjat fundera lite inför 2016, det finns ett par projekt som jag har i åtanke. Dels paddocken, den behöver en uppfräschning. Och så går mina tankar åt att grusa upp så att vi kan ha ett bestämt ställe att spola ben på hästarna ute i direkt anslutning till stallet. Sjukhagen ska göras permanent, måste välja vad jag vill ha för underlag i den. Och så funderar jag lite över en rundcorall till hösten. Uppepå dessa tankar så har jag redan fått förfrågningar på aktiviteter detta år. Så ja, man kan väl säga att min hjärna arbetar på högvarv... som vanligt!

I helgen ska vi ha städdag i stallet, det känns som om det är i behov av en lite lätt "mellanstäd" så här i början av året.

 

På "marsvinsfronten" går allt sin gilla gång. Vi har sålt ett par marsvin, några är också tingade & ska flytta under februari. Bland andra Rapidash, vilket känns lite extra tråkigt. Men vi har inte riktigt plats för att ha så många hanar. Jag inser också att vi faktiskt har alldeles för många skinnyhanar men just i dagsläget vill jag inte välja bort någon, känner jag. Vi får se... det kommer nog att bli tvunget ändå inom en relativ snar framtid. Det är inte rimligt att ha 6 skinnyhanar för avel haha... Plus David då men han är ju rätt o- hotad som vår enda pälsade avelshane ;)

 

Vi väntar ett par kullar med nu i februari, det blir Tyras 1:a kull (med Fantomen). Fannie ska ha sin sista kull innan "pension" & så har vi ett wildcard med Edla. Både Fannie & Edla sitter med Kaspian. Så det blir Kaspians första kullar, oerhört spännande att se vad han ger oss! Ripsa ska ha sin sista kull med innan pensionering från avel, detta med David igen. Holly sitter med David men där är det inga kännbara bäbisar ännu i magen, jag hoppas att det beror på Holly & inte David. Vi ger dom ett tag till tillsammans, dom trivs så bra ihop med så dom kan fortsätta bo ett stund till framöver. Vi ska sätta Fenja med med hane inom kort, det står & väger litegrann mellan 2 olika grabbar. Vi får se, har inte alltför lång betänketid att välja.

Har även tingat en bäbishona, skinny till vårt kommande "lilac-projekt"! Hon är lilac/ golden/ white.

Längst ut till höger på bild:

 

 

 

4 feb 2016