SMF 502 Blackas Marsvin


20 februari

Utställning i Vara idag då, en annan (läs: Jenny) fick dock äran att stanna hemma & jobba. Men Julia åkte iväg tillsammans med Carin Österlund & 5 av våra marsvin. På vägen ner lämnades Sibel av i Jönköping till sin nya matte Anna Käthner.

I Vara fick Julia vår nya selfhona Muffes Oops I did it again. Vi hade anmält henne till utställningen med, köptes av Carina Ofixas. Jättefin hona som vi verkligen har väntat på! Har ju letat länge efter en vältypad PE eller DE White.

Det gick jättebra för våra marsvin, alla lyckades knipa åt sig någonting! Nike 1:a i sin åldersgrupp 89p & cert, Ursa Minor BiR- jr 89p & cert & precis utanför placering (4:e plats) i BiS- finalen. Pebbles 89p & CK, Fantomen 89p & cert. Qutie Bästa Ost 2:a & så dagens skräll.... vår nya selfhona BiR- R 89p & cert! Så kul! Fd ägaren hade inte haft tid att göra något med Diddi så hon presterade väl trots helt otrimmad, gul mage, långa klor & helt röd av rödbeta kring munnen & hakan (ger man det till ett vitt marsvin som man vet ska vara med på utställning?) Hursomhelst är vi superglada över dagens prestation, fina marsvin!

Åkte direkt till stallet efter jobbet, hoppades på små nakenfis- bäbisar i marsvinsrummet.. men nix, inga än så länge!

Pysslade om marsvinen, gav dom dräktiga lite extra grönt. Det är i slutfasen nu i dräktigheten & det är alltid lite pirrigt! Vi lägger alltid mer uppmärksamhet på mammorna, kollar av deras hälsostatus flera ggr/ dag <3

Hästarna fick ingen direkt omvårdnad bortsett från rena boxar & foder. En titt på dom i hagen så att ingen hade tappat ett ben eller så (skojar!) Både Sessan & Cesar såg ut att må finfint så det fick räcka med det. Har tagit bort Sessans hönät på kvällen & ger stråfodret löst istället. Jag tror det blir för jobbigt för henne att äta hela kvällsgivan i nät helt enkelt. Jag har ju märkt att hon har varit lite öm i nacken, det har märkts när jag tränsat men även i ridningen. Jag har masserat hennes muskelfästen i nacken & hon tycker det är SÅ SKÖNT! För att bli öm där bör det finnas en yttre orsak & det enda jag kan tänka mig är just kvällsgivan i hönät. Så nu provar vi utan nät ett tag så ska jag se om jag märker någon skillnad på henne.

 

 

 

21 feb 2016

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)