SMF 502 Blackas Marsvin


20 september

VÄLKOMMEN TILLBAKA till stallet Linnea =) Linnea ska ha Wille på prov en månad framåt & förhoppningsvis får vi behålla både häst & människa lång tid framöver! Det verkar lovande hursomhelst! Kul!

Fortfarande superbra väder ute, våra pållar går ute nattetid & har det skönt. Mycket gräs i hagarna, otroligt väder!

Julia & Cesar var på en p&j i lördags på stall Reva. Gick jättebra! Hade en lite annorlunda upplägg där än vad man är van vid. Jag måste nog säga att jag föredrar en mer "traditionell" p&j, detta var inget jag uppskattade. Men det viktiga var ju ändå att vi kom iväg & att det gick bra så ja, det blev lite miljöträning.

I natt miste vi en marsvinsunge, upptäckte igårkväll att den var hängig & lite dålig i magen. Stödmatade den lilla & ordnade extra värmekällor så att han skulle hålla sig varm & go. När jag ett par timmar senare på natten skulle mata igen så hade den gått bort... Roligare start på dagen kan man ju ha. Usch, jag får alltid en sån dipp när marsvin går bort... Inte blev det lättare av att jag ska avliva Xander idag heller =( Hans bettfel är redan tillbaka, framtänderna redan sneda igen trots att vi nyss åtgärdade dom. Han är väldigt tunn med nu så det är dags att han ska få vandra över regnbågsbron, lilla gubben. Detta är & lär ju inte bli den muntraste tisdagen i mitt liv men så är det att ha djur, man ansvarar över alla delar. Både det lätta & roliga & det svåra & tunga. Därmed inte sagt att det svåra någonsin blir lätt tyvärr, vissa delar vänjer man sig aldrig vid.

20 sep 2016