SMF 502 Blackas Marsvin


9 januari

 

Idag hämtade vi en pall med spånpellets till hästarna, verkligen ett jättebra strö! Lättmockat, tar liten plats för förvaring, ljust & fräscht! Fördelarna är väldigt många, just nu kan jag inte tänka mig ett annat strö faktiskt! Sessan & Cesar håller på att sättas igång efter sin vintervila då de mest har fått softa & bli ompysslade. Även Jack i stallet är på gång med promenader & tömkörning! Johanna planerar att skritta uppsuttet inom en överskådlig framtid. Jack har ju fått tagit det väldigt lugnt sedan han var halt i höstas men nu ser han väldigt fin ut! Equiterapeuten är bokad till nästa vecka för en del av hästarna i stallet med. Dags för en liten genomgång!

 

Städdag hos marsvinen idag, det tar sin lilla tid helt klart! Men fint blir det! Det kommer att bli en del rotation på marsvinen här inom kort, några är sålda. några nya på ingång. Tindra & Ella är sålda till Finland! De kommer att hämtas upp i Kallhäll. Även Hero kommer att skifta ägare i Kallhäll. Jag kommer att få en crestedhona från Finland levererad till mig på utställningen! Och 1 skinnyhona + 1 skinnyhane från Therese Lundberg. Har även en lakelandhona tingad av Gina/ Hills som förmodligen kommer till oss i februari.

 

Tyvärr är inte Rumble ett dugg bättre... han försämras för varje dag. Han blir bara tunnare & tunnare. Det är så ledsamt! Rumble har bott hemma i vardagsrummet nu sista tiden & fått extra ompyssling & en massa godsaker. Han har varit pigg & matglad, tiggt av oss med sin söta lilla hesa röst men jag märker att han vilar/ sover alltmer & nu idag har han inte heller lika intresserad av mat. Så strax är det dags för honom att få somna in vilket kommer att ske här, här är han är trygg & hemma. Men det är verkligen sorgligt alltså... fy fasiken!!

 

Jag känner mig även orolig för Baloo, han har ju också fått problem med en framtass! Han går på antibiotika nu & han ligger än så länge stadigt i vikt. Jag masserade hans tass idag & då gick det hål på svullnaden. Det kom ut blodblandad vätska, blev som en grop in i tassen. Spolade rent med koksalt, desinficerade tassen & la om ett bandage. Julia gav medicinen & även lite smärtstillande. Vad är det med tassar & äldre skinnyhanar?! Dålig cirkulation? Usch alltså... vill inte mista Baloo- san med!

9 jan 2015