SMF 502 Blackas Marsvin


23 december

 

Sisådär, nu är hästarna skodda med både snösulor & extra brodd! Vi är alltså beredda på lite snö & halka ;)

Jag/ Sessan, Julia/ Cesar & Johana/ Jack var ute på en liten tur idag, var mysigt! Solen sken dock blåste det lite kallt men som bekant finns det ju inga dåliga väder bara dåliga kläder...! Hästarna var pigga & glada, Sessan gjorde lite "rådjurs-ögon" ett par ggr, hon blir ju alltid lite extra taggad när hon har halv- vila & blåser det dessutom så finns det ju alltid ett gäng anledningar att hoppa & rycka till längs vägen... tok- stolla!

 

Mimmi har fått ett nytt hem hos Anitha i Åtvidaberg! Hos Anitha är hela familjen marsvinsintresserade, barnen pysslar & myser gärna med dom framför tv:n =) På somrarna är de ute & mumsar gräs. Ella fick flytta in till våran honflock & det gick hur bra som helst! Hon fann sig tillrätta direkt & tog en plats av mellanrang i flocken. Av någon anledning så är hon faktiskt mer framme & oblyg av sig sedan hon fick flytta in där. Fråga mig inte varför men det är ju jättebra, speciellt för henne!

Molly blir bara tjockare & tjockare men än så länge inga bebisar!

 

Klantskalle som jag är (ibland) så råkade jag spilla ut en skvätt av Rumbles medicin! Eftersom även Baloo får av den med nu så kommer jag att behöva åka in till vet i mellandagarna & hämta mer. Från ingenstans så svullnade även Baloos fötter & fotleder upp, känns för jäkla tråkigt alltså! Baloo börjar kännas lite gammal, lilla gubben... Så det skulle kunna vara cirkulationsproblematik som ligger för grund för hans besvär. Men eftersom jag hade Baytrail hemma så får även han det 2 ggr/dag. Han sover mer med tycker jag & han sover liksom hårt. Ibland vaknar han inte när jag pysslar omkring i marsvinsrummet. Men när han är vaken så är han som vanligt, äter bra & tigger som brukligt på 2 ben hängandes halvvägs utanför buren haha... Så jag hoppas han hänger med ett bra tag till, sötnosen!

23 dec 2014