SMF 502 Blackas Marsvin


24 juli

Idag fick äntligen (!!!) Lucia sina bäbisar. Vi har trott att det ska ha legat Lucia- bäbisar i buren i ungefär 1 vecka nu, då hon varit så hiskeligt stor & helt sprickfärdig. 

Det var även väldigt tur att en av oss var i stallet när hon började föda. Första ungen klarade hon galant själv, men hade problem med att få ut unge 2. Nummer 3 klarade hon själv, men efter 3 ungar så var hon trött. Hon behövde även hjälp till bäbis 4 och 5. Hade vi inte varit där och hjälpt henne så kanske vi hade förlorat Lucia ikväll. Eller kanske, chansen var nog väldigt stor att hon hade avlidit utan hjälp. 

Det var 5 mycket stora ungar. Väldigt stora ungar. Vi ville inte störa dom allt för mycket men kikade könen lite kvickt. Vi var så nyfikna! Speciellt då vi såg en skinny som vi gärna hade sett vara en hona. Tyvärr såg det ut som en hane, men vi kan ju ha fel! 

4 av 5 ungar var skinnys, och 1 unge var lakeland. Lakelanden (antagligen hona) såg ut att vara choklad, men är antagligen "bara" en mörk golden då det inte finns choklad- gen hos båda föräldrarna. 

Så mysigt med skinnybäbisar igen, som vi längtat <3

24 jul 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)