SMF 502 Blackas Marsvin


26 december

Nu i sista stund (som vanligt!) är vi anmälda till dubbelutställningen i Kallhäll den 7:e januari! Ska bli roligt! Blir ett helt gäng marsvin som får inleda årets första utställning! Följande är anmälda: Blackas Mon Amour (ost jr), Blackas Mon Cherie (skinny jr), Blackas Xantippa & Up to Date (sk sr), Blackas Fantomen (SCh-klass), Blackas Sparkle Big Buddy (dew eng cr jr), Ofixas Cantino (pew eng cr sr) & Judy (dew eng cr sr)

 

Define har varit hos vetrinären pga mjölkstockning. Ja det var en upplevelse kan man säga.

Jag:- Hon har mjölkstockning.

Vet:- Mm nej men (känner på Defines mage) hon har ju inga knölar i dom andra ljuvren..

Jag:- Marsvin har bara 2 (!) tuttar...

Vet:- Oj jaha har dom, det visste inte jag! Ja då är det nog det då.

Jag:- Har ni något ni kan ge för att minska på mjölkproduktionen?

Vet:- Vet inte, jag kommer tillbaka... (går ut)

Vi får vänta en stund & så kommer en sköterska in & ger Define 2 sprutor i nacken. Jag frågar vad det är? Det var smärtstillande/antiinflammatoriskt & något mer smärtstillande. Frågar igen om något som minskar mjölkproduktionen? Hon vet inte men säger att vet kommer in strax. En stund senare kommer sköterskan in igen & säger att det är klart & vi kan gå hem. Ska betala & blir upplyst om att det finns ett recept att hämta ut på Apoteket. Okej, vad fick jag? Det vet hon inte... Jag igen: Men vad fick jag till marsvinet? Metacam eller? Det visste hon inte som sagt... Nu börjar jag bli lite irriterad. Ska dra kortet & får ingen summa berättad för mig utan får själv titta på displayen vad som står. Jag: Kostar det 600:-? Sköterskan: Ja. Okej jag drar kortet. I nästa andetag säger hon att det vore bra om jag tidigt nästa dag ringer och säger hur marsvinet verkar må. Situationen var så absurd att jag faktiskt började skratta & svarar att nej, det tror jag inte att jag kommer att göra ärligt talat...

 

Sedan på Apoteket visar det sig att vet har ordinerat en rejäl dos till marsvinet. Apotekaren säger till mig: Vill du att jag ska ringa & dubbelkolla doseringen? Jag säger ja tack, gör gärna det. (Vet kan få en chans att rätta till sitt misstag, tänker jag som själv är mycket väl medveten om vad den korrekta doseringen är) Nej men vet vidhåller att det är den rätta doseringen, mitt marsvin ska alltså ha 1,4 milligram Metacam 1- 2 ggr/dagligen. Jisses alltså.... Efter samtalet berömde jag iallafall Apotekaren & sa att hon ska ha cred för att vara uppmärksam & att dosen inte alls stämmer men jag vet själv hur jag ska ge marsvinet. Men nästa gång kanske det är någon som inte vet & då kan det gå riktigt illa. Den rätta dosen är 0,4 milligram... INTE 1,4 =( Jäkla amatörer till vetrinärer alltså.... Snorungar! Tacka vet jag mina gubbar jag går till i normala fall men båda hade semester över jul & nyår så hade inget val än att gå någon annanstans & då en annan marsvinsuppfödare varit nöjd med denna lilla klinik så tänkte jag: Varför inte prova? Men nej tack, fortsättningsvis!

 

1 jan 2017