SMF 502 Blackas Marsvin


25 februari

 

Den 23 februari hittade vi 5 livlösa små ungar en av burarna. Mamma Edla var otroligt trött och väldigt allmänpåverkad. Vi förstod att det var början på toxikos, något som vi aldrig behövt uppleva förut. Som tur är hade vi smärtstillande hemma och vi fick tag i kortison som kan hjälpa mot toxikos. Vi väntade till dagen efter för att se om det gett något resultat men dessvärre blev hon inte bättre. Då valde vi att ta bort henne. Vi hoppades verkligen på att det skulle dröja ett bra tag till innan vi miste vår första hona i samband med förlossning... Vila i frid, Edla <3.

 

Samtidigt hade vi en till högdräktig skinnyhona som dessutom var förstföderska som vi blev ganska nervösa över. Idag när vi kom in till marsvinsrummet så såg vi att Tyra satt & käkade hö, vi såg genast att hon hade fått sina bebisar. Nervöst att kolla in i hennes hus, men där låg 5 levande, stora skinnyungar! Viiilken lättnad... Vår fina Fantomen är pappa. Riktigt fina bebbar, vi skulle kunna tänka oss allihopa om de var honor ;) Som det ser ut nu kommer 2 att stanna här. 

 

Nu har vi "bara" 1 kull kvar innan det är lugnt ett tag framöver. Det är Fannies allra sista kull innan hon ska pensioneras och bli mysgris på heltid! Hittils har hon levererat kanonfina ungar, vi hoppas att sista kullen blir lika lyckad.

Fannie är en av våra allra första skinnyhonor<3

 

 

 

25 feb 2016