SMF 502 Blackas Marsvin


26 september

Precis hemkomna från utställning i Linköping.

Det var en väldigt lyckad utställning ur kommissarie- ögon. Jenny var kommissare för första, men antagligen inte sista, gången. Stämningen var otroligt trevlig & allt flöt på utan större problem. Det var många familjer och nytt marsvinsfolk som kom och kollade. 

 

Dock blev det inte lika lyckat för våra grisar. Fantomen & Fandango plockade varsitt certifikat och blev BiR och BiR- R. Vilket såklart var kul, det var många skinnysar. För övriga så gick det mindre bra. Ingen gick speciellt dåligt, men fick av diverse anledningar lite sämre poäng än väntat och vanligt. 

Fenja hade fått cert om hon inte var lite fnasig kring könet, typiskt att vi inte märkte att hon precis börjat brunsta... Det var helt enkelt ingen bra dag för varken Fannie eller Rapidash. Smågrabbarna Kaliber & Kaspian gjorde bra ifrån sig. Dom var, som förväntat, yngst bland juniorerna och därför hamnade dom sist, vilket också är ganska logiskt. 

Lite halvspontant så fick fina Kaliber flytta hemifrån efter utställningen. Gina/ Hills var intresserad av en hane efter Lucia (som är köpt och uppfödd av Gina) och eftersom vi skulle sälja en av dom så beslutade vi att hon fick ta med sig Kaliber hem. 

Grisarna Piff, Natasha, Milton, Miramis och Nimbus fick också nya hem idag. 

 

Meeeen, vi kom hem med samma antal grisar som vi kom dit med. Älskade Donatello kom tillbaka till oss då hans köpare tyckte att han agerade mycket konstigt, kanske pga att han vantrivdes hos henne. Därför fick han komma tillbaka, vilket vi INTE ALLS är missnöjda över!! (tråkigt dock att det inte funkade hos nya ägaren, såklart). Donatello är, handen på hjärtat, en av dom lite mer speciella grisarna som fötts här. Nu kommer han att få stanna ett tag. Hans kropp är något utöver det vanliga & vi vill gärna ställa honom lite. 

Sist men inte minst så kom Macke (sambo & pappa) och Wilma (dotter & syster) till utställningen idag. Wilma ställde sin egen lilla gris Rikku i ung- pet vilket resulterade i silverkort. Macke var till väldigt stor hjälp i köket och kiosken!! 

 

26 sep 2015