SMF 502 Blackas Marsvin


28 juni

Idag hade vi en jättetrevlig familj på besök hos oss för att ta en titt på marsvinsungarna! Den ena pojken i familjen bestämde sig för den svarta english crested- hanen ganska omgående & efter en stunds funderande föll sedan andravalet på nonself- hanen med vit bläs & mest svart. Så dessa 2 ungar är nu redan tingade, känns fint att ett så bra hem väntar dom om 4 veckor drygt! Det är stunder som denna som inspirerar mig att föda upp marsvin, dels att föda upp fina & friska marsvin givetvis & dels glädjen det ger när man ser lyckan hos barn/ föräldrar när man ska utöka familjen med nya små medlemmar =) Underbart!

På eftermiddagen så löshoppades en del av stallets större grisar, läs: hästar haha... Det gjorde dom med bravur! Både Pinnen, Bruden & Challe gjorde så mycket bättre ifrån sig mot förra gången! En klar förbättring på väldigt kort tid. Cesar var uppe & nosade på 1.10, vår duktiga ponny! Alla var väldigt nöjda efteråt, både folk & fä! Julia fotade så bilder kommer!

 

Jag & Sessan, Johanna & Jack tog en liten skrittrunda tillsammans istället för hoppningen. Sessan är ju inte igång ordentligt & Jack ska inte hoppa pga ett framknä. Men vi fick en mysig runda, provade en ny väg så det blev en hel del off- road! Nyttigt & roligt för hästarna ändå fram till att vi passerade ett litet kärr & det anföll en svärm med blodsugare... Men Johanna gick ju till fots så hon hjälpte till att skrapa av läskiga myggor under magarna på Sessan & Jack sen. Jäkla ettriga myggor!

 

30 jun 2015