SMF 502 Blackas Marsvin


29 januari

 

Sitter & funderar lite över vår kommande "baby-boom" bland marsvinen.. Det kommer att bli en del bäbisar här inom ett ganska snävt tidsperspektiv! Jag har ju mina planerade kullar som är Astrid (har fått sina bäbisar), Sonja & Edith. Där är inga konstigheter haha...

 

Sedan hade jag ju verkligen hoppats på Fannie & Rumble men jag trodde nog inte att de skulle få till det. Men så igår såg Julia sparkar på Fannie, vi blev ju över- lyckliga! Tänk att få en kull till efter dom? Rumble var ju verkligen något extra, fastnade direkt när jag såg honom på annons! Så genomsnäll & jättefin, det var alltid honom som jag visade upp för människor som kom på besök & var nyfikna på skinny- rasen! Är ju verkligen tokglad för en "bonus-kull" efter Rumble! Det enda jag hoppas på nu är att det blir övervägande honor i kullen. Det skulle vara än mer perfekt!

 

Och så sist men inte minst... Inför utställningen i Eskilstuna 13/12- 2014 så lyckades Iam *alias Jolly Jumper* med bedriften att hoppa ur sin bur, hoppa ner på golvet från träbänken där buren stod & slutligen hoppa in hos tjej- flocken... på natten i mörker!! Vi blev ju skapligt förvånade när det liksom fattades en Iam från sin bur & vi inte kunde se honom på golvet kl 05:30 en lördagsmorgon... Julia tittade in hos tjejerna & - Bingo! Där var Iam, stolt som en tupp över nattens bravader & mådde som en prins bland alla tjejer. Marsvin..!! Kollade över tjejerna & märkte att Darling var lite kladdig vid baken. Höll verkligen tummarna för att Iam "bara" hade "övat momenten" på henne, tänkte med att det skulle ju vara extrem otur att han lyckats hoppa in just den dagen som någon av tjejerna brunstade. Men nu, såhär drygt 7 veckor senare så är det ett faktum att Darling är dräktig. Tur ändå att det var just hon, jag hade ju planerat en kull längre fram i vår. Dock med David. Men nu så blev det Iam & jag hoppas på fina crested- ungar! Darling är ju av okänd härkomst så det skulle nog kanske kunna bli vad som helst haha... men jag behöll henne från omplaceringen pga hennes härliga temperament, fina färger & vita crest. Så hoppas hoppas på trefärgade english cresteds med vit crest & skapliga (utställningsbara) rutor =)

Pappa Iam & mamma Darling (kort på Darling från när hon precis kommit in till oss för omplacering)

 

 

29 jan 2015