SMF 502 Blackas Marsvin


29 januari

Idag flyttade ett par marsvin till sina nya hem. Städade ett par burar med & köpte nya blommor till marsvinsrummet =) Vincent mår jättebra efter sitt tarmframfall! Inga tecken på återfall, han är lika pigg & glad som vanligt. Normala bajspluppar med (sällan man varit så glad för marsvinsbajs som efter denna pärs) Det kan bli komplikationer i upp till 7 dagar men det ser otroligt lovande ut. Har vägt honom dagligen & vikten är också helt normal. Känns toppen!

 

Idag var en häst i stallet på besök på Marby. Pinnen har på något sätt råkat skada sitt öga & trots ögonskölj & salva så blev det ingen märkbar förbättring. På kliniken konstaterades att han fått en inflammation bakom ögongloben så det behövdes lite starkare medikamenter. Metacam & ögondroppar, så nu hoppas vi att han snart ska känna sig bättre, gubben!

Cesar står i fålla pga sin trasiga framhov... Där lär det ju tyvärr ta ett par månader innan sprickan är helt borta. Men det går framåt iallafall, snart kommer hovis igen & då håller vi tummarna att det ska gå att få på en framsko på ett vettigt sätt!

Esset står i sjukhage, han var på Marby förra veckan & blev sprutad i knä & kotled på ena fram. Han ska på återbesök andra veckan i februari. Tyvärr så tyckte Melanie, Essets ägare, att han var halt på ena bak häromdagen så det känns som om det kan bli en följetong där tyvärr... inte så muntert för varken häst eller människa =/

Bortsett från "sjukstugan" i stallet så går det sin gilla gång tycker jag. Känns skönt att vi går mot ljusare tider, är ganska trött på detta mörker! Nu så har ju även leran kommit tillbaka i delar av hagen i och med det milda vädret. Kunde det inte få fortsatta vara snötäckt & ett par minus? Så mycket bättre än detta skitväder...! Men men, det är ju inget man råder över så det är väl ingen ide att klaga över kanske? Hade önskat att jag haft lite mera tid att rida & hålla igång Pållan men hon är igång på halvfart iallafall. Det är svårt att få alla dygnets timmar att räcka till ibland, skulle behöva 2 dygn på 1 dygn hahaha... det hade verkligen varit perfekt ;)

 

 

 

 

 

30 jan 2016

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)