SMF 502 Blackas Marsvin


4 maj

Fullt upp i dag!

Cesar till Marby klockan 11 & till vår stora lycka så har hans framhov vuxit så pass bra så att det gick att få på en ringsko! Så vi fick med oss en helt nyskodd ponny hem & nu så kan han äntligen sättas igång efter ca 10 veckors (oplanerad) vila.

Ifrågasatte en faktura som jag fick på förra besöket, ett åb alltså. Med förhoppning att då kunna sko honom vilket inte gick. Då hade vi tid kl 09 på morgonen. Jag gick in på receptionen kl 08:45. Lastade ur hästen & gick in till hovis. En titt på hoven. Lastade på hästen. Var åter inne på receptionen 08:55. Allt detta på under 10 minuter och då med en urlastning & en pålastning av häst... För enkelhetens skull kan vi säga att vi var med hästen inne på kliniken i 7 minuter (vilket är generöst tilltaget i tid) Min faktura var på nästan 700:-. Det tyckte jag givetvis var ganska orimligt. Det blir en debitering på 100:-/ minut. Alltså 7000:-/ timmen. Vilket är helt galet, vilket jag också framförde idag. Finns inget yrke som jag känner till där man tjänar 7000:- i timmen som jag kan komma på såhär på rak arm, inte ens hos tandläkaren där man annars brukar "gnälla" på en hög timpenning. Så idag bjöd dom på klinikavgiften på 450:- iallafall, vilket kändes rätt okej då besöket ändå landade på 2160:-. Men så är det, jag är fullt medveten om att det är dyrt med sjuka djur <3

 

Städade hos alla marsvin idag, skönt! Älskar när det är rent & fint i burarna (i max en dag innan det blir full med hö igen haha) Satte upp Uppis bäbishanar till Fantomen, det gick finfint! Snälla goa Fantomisen <3 Behandlade 2 bumbletassar, klippte klor på merparten grisar, Julia tog hand om Tippas svullna juver med våtvarmt omslag & försiktig "mjölkning", tydligen så har Tippas unge Pocahontas en favorit- tutte & "glömmer" att tutta även från den andra spenen. Inte bra & inte skönt för Tippan.... Hoppas det ser bättre ut imorgon!

Tog hem Bachs antibiotika för att ge honom sin dagliga dos. Bach har ju haft det lite tungt & rossligt att andas så han behandlas för lunginflammation.

 

Jag & Julia var ute & skrittade på Sessan & Tapas. Han sköter sig ganska skapligt, valpen!

Träckprovsvar kom idag. 

Ja det rullar på & jag håller mig ganska sysselsatt om man säger så ;)

 

4 maj 2017