SMF 502 Blackas Marsvin


5 mars

Julia & Cesar hade sin första ridlektion idag efter vintern! De red för Lollo Svensson, Prästgården Skärblacka. Det gick jättebra, Julia är supertaggad & ser redan fram emot nästa torsdag! Cesar gav allt han hade & har väl aldrig sett så fin & genomarbetad ut som han gjorde idag! En del galoppfattningar var sjukt fina! Nyskodd av Mika med & det verkar som om ett byte av hovis har hälpt Cesar med snubblingarna med. En blivande 5:åring ska inte snubbla såsom han gjorde där ett tag.

Så det känns verkligen som om Julia & Cesar är på gång här nu, målet är att kunna rida några p&r / p&j i vår!

 

Johanna hade equiterapeuten Linda ute till Jack idag. Jack är på bättringsvägen, lite spänningar kvar men det går sannerligen åt rätt håll! Vinter, kyla & halt ute gör ju också sitt till... det är lätt att hästarna går & spänner till i hagen.

 

Hämtade ut vår duvtransport idag, snabb leverans av Tropikstallet! Dock var det en 14 istället för den beställda 16 som vi kryssat för. Men jaja, vi behåller den! Kommer underlätta så med transporterna till utställningar!

 

Hörde mig för med Elin angående Fideli. Fideli drabbades av en "kli- attack" dagen efter flytt. Har aldrig varit med om det tidigare, vare sig med sålda marsvin eller köpta. Men det finns en första gång för allt. Jag rekommenderade nedklippning & ett desinficerande bad med Hexocil. Efter det blev det lite bättre iallafall! Kli- attacken är en stress-reaktion på miljö- ombytet helt klart, lilla stackarn. Jag ringde även min vet (dit jag gick med Rumble & hans fot i höstas) & bollade lite fram & tillbaka. Jag kände att jag får beställa hem en omgång med Stronghold för säkerhets skull & skicka detta vidare till Elin. Tidigare har jag aldrig behövt *peppar peppar* behandla mina grisar med liknande preparat så jag har fått läsa på lite. Jag känner inte att ansvaret helt upphör för mig bara för att jag har sålt/ omplacerat marsvin utan det sträcker sig faktiskt även framåt i tiden. Det är en självklarhet för mig att hjälpa till där jag kan & med det jag kan. Jag tror förvisso att de flesta uppfödare resonerar likadant, man är ju givetvis fortsatt mån om både marsvin & nya ägare <3

10 mar 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)