SMF 502 Blackas Marsvin


6 mars

Idag åkte Amega & Plutten med min svägerska & Julia upp till Sthlm. Där har de ett nytt fint hem hos en barn- familj som väntar dom! Nu så är i stort sett hela Astrid & Heros kull utflugna. Kvar är Alice, som blir hämtad på söndag & så Aladdin. Jag har styrt ihop så att jag kommer att få hem Hero i slutet av nästa vecka & på samma resa kommer Elmer att få åka med till Josefine i Borås. Så det känns otroligt skönt att det är ordnat. TACK LEIF som hjälper mig med detta! Det är verkligen inte enkelt alla gånger att ordna skjuts hit & dit i Svea Rike men tack vare snälla människor ( och Facebook ;) ) så brukar saker & ting kunna ordna upp sig!

 

Vad snabbt tiden går, Ediths ungar är redan leveransklara nästa vecka! Elmer & Ecco, de 2 största pojkarna i kullen väger redan 340- 350 gram! Tycker inte att det var länge sedan de föddes! Mamma Edith är i superfin form. Hon är i mkt bra kondition, när man ser henne så är det svårt att förstå att hon har fått 2 kullar på raken & i den sista kullen hela fem stycken. Nu efter denna kull så ska hon få ledigt från avel & bara få gå & rå om sig själv under sommaren.

Detsamma gäller Fannie, också en mamma av rang. Också väldigt fin, bra hull & vikt efter sina bäbisar. Blank i huden & i väldigt god fysisk form efter 2 kullar. En super- mamma! Fannie kommer med att få gå på ett långt härligt "sommarbete". Jag tror att jag kommer att ställa vår kära hona i juli. Det skulle vara roligt, hon har många fina kvaliteer & ungarna efter henne & Rumble... ja dom är ju superfina!

Astrid däremot, nej. Jag känner inte att hon kommer att få bli mamma igen. Jag, som har Edith & Fannie att jämföra med, tycker att Astrid är lite för sliten efter sin kull. Hon var en duktig mamma, inget snack om saken. Men för mig går marsvinens hälsa i första rummet & som sagt i jmf med Edith & Fannie ser Astrid ut som om hon skulle ha fått 25 ungar istället för 5. Hon är inte tunn om man enbart ser till vikten, det är mer den "allmänna statusen" & min känsla. Vi är rädda om henne & hon har ju även en annan roll hos oss, nämligen att vara flockledare (och kelgris naturligtvis). Så det är vad hon har varit & kommer att vara i framtiden bland våra honor. Det är en uppgift hon sköter med bravur <3

10 mar 2015