SMF 502 Blackas Marsvin


7 februari

Uteritt i stallet idag! Det var jag/ Sessan, Julia/ Cesar, Linda/ Pinnen & Jenny/ Qvincy som var ute på en härlig skritt- runda i skogen. Vi var nog ute i ca 1,5 timme i allafall! Var aningens tråkigt väder, lite blåsigt & stundtals några regndroppar men men... vad gör väl det? Mysigt var det & hästarna var helnöjda!

 

Tyvärr var Linnea sjuk, Åsa kände sig inte heller bra & när vi kom till stallet så mådde Johannas häst Jack inte heller något vidare... Johanna fick ringa ut d- veterinären till Jackie. Det visade sig att han har en inflammerad tand, stackarn. Ganska högt upp i munnen, inflammationen gick ut i bihålan vilket gav honom lite näsblod. Johanna hade en tid inbokad redan till Torbjörn nästa vecka för tandkoll men nu blir det hela lite mer akut. Jack fick smärtstillande & ett par påsar finadyne, boxvila till måndag då Johanna förhoppningsvis kan få en akut- tid. Lovade att åka med Johanna & Jack, vi får se vart det bär av. Någon av Marby, Mantorp eller helst Torbjörn borde ju kunna ta emot hoppas vi!

 

Julia tömkörde lilla Sigge idag. Gick jättebra & han var verkligen arbetsvillig! De gick ut ensamma på en liten runda & det var inga problem alls. När Julia skulle styra hemåt så ville Sigge gå en sväng till, tar lite sats & börjar trava åt vänster på vägen istället för att ta höger hem...! Den här lilla sötnosen har charmat hela stallet! Han har börjat gnägga åt oss i hagen med så han vet ju hur han ska smila in sig ordentligt haha... Nästa vecka så är det dags att sätta igång ordentligt med hans utbildning. En så himla rar & fin ponny, en arbetsmaskin! Sigge kommer verkligen att vara till stor glädje för rätt familj i framtiden. Dock en ponny som behöver stimulans för att vara tillfreds så han vill verkligen inte vara någon "sällskapshäst". Jag tänker mig en familj som är körintresserade & har barn i olika åldrar som kan rida aktivt & gärna träna & kanske tävla. Det vore optimalt för honom, gäller bara att hitta familjen. Men det är en senare fråga & sådant brukar alltid lösa sig!

8 feb 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)