SMF 502 Blackas Marsvin


7 maj

Nu så är det bestämt vilka som åker till SM, Tierp sista helgen i maj!

Julia kommer att åka själv med Madde denna gång & ställa våra marsvin & hon kommer att ha fullt upp haha... Vi funderade lite & följande kommer att ställas: Fantomen, David, Feline`& Fenja. Vi kunde inte låta bli att efteranmäla Hjärter så även hon hänger på. Alla är skinny i olika åldrar & David blir den enda english cresteden som följer med. Julia kommer att ställa 3 stycken i UNG- SM, 1 upp- grupp & resten i SM Ras & SOS. Så... fullt upp som sagt ;) Är lite avis på att jag inte har möjlighet att följa med men är ändå glad att Julia kan åka givetvis!

 

Fick en avbokning på Elijah häromdagen. Vår superfina kille! Det svider lite i hjärtat att sälja honom! Han blev tämligen omgående tingad igen (tror det tog 3 timmar från att jag förnyade annonsen) & han kommer att hämtas nu på lördag. Som sagt, det känns faktiskt lite tråkigt! Det blev 2 stycken kanonungar från den kullen, båda hanar. Och hanar har vi ju redan. Det finns helt enkelt inte utrymme att spara allt man skulle vilja. Men samtidigt är det ju kul att sälja fina marsvin med & låta någon annan njuta av dom <3 Så ja, lite blandade känslor är det allt.

 

Jag har dock precis tingat en jättefin skinnyhona från Catarina Svensson/ Divinitys. Vi ser verkligen fram emot att få hem henne! Båda hennes föräldrar är Sch. Hon har det utseende jag gillar hos en skinny. Lite kortare nos & fina ögon. Några få fjun i nacken & något korta, men okej öron. Det är svårt att hitta bra skinnys tycker jag & man får passa på när man ramlar över dom! Det är också svårt att få precis allt man önskar på ett & samma marsvin men jag känner att det är viktigt att man kommer så nära man kan. Typ & öron ligger högt upp på min lista. Sedan kan man diskutera behåring i det oändliga. Jag har absolut inga problem med ett par strån extra. Dock inte alldeles för överbehårat, som på vår kelgris Rikku. Det finns en anledning till att hon aldrig kommer att gå i avel hos oss. Eller det finns 2 anledningar, den andra är öronen.. ;)  Men hon är en underbar gosegris & där spelar utseende ingen som helst roll <3

Vår nya skinny Sensai:

Foto lånat fr Catarina Svensson.

 

7 maj 2015